+31 (0) 6 82 66 36 38


De hengsten Don Deluxe, So Unique, For Sure, Valverde, Kremlin MD en Jovian zijn gewoon beschikbaar en kunnen dezelfde dag geleverd worden in Nederland en België.

In Denemarken is er helaas geen transport mogelijk. Wanneer u toch graag deze dag zou willen bestellen, neem contact op met Marloes Kornegoor 06-82663638


De hengsten Don Deluxe, So Unique, For Sure, Valverde en Jovian zijn gewoon beschikbaar en kunnen dezelfde dag geleverd worden in Nederland en België.

Omdat het ook een nationale feestdag is in Denemarken is daar geen transport mogelijk. Voor vragen over het bestellen van sperma op deze dag, neem contact op.


Op 12 april is Janeiro Platinum voorgesteld voor de hengstenkeuring in Denemarken. Hij heeft indrukwekkende cijfers gekregen van de jury met onder andere een 9 voor draf, galop en algemene indruk.

Hij zal nu deelnemen aan het 14-daagse onderzoek en is in deze periode niet beschikbaar voor de dekdienst.

Bekijk hier het filmpje van Janeiro Platinum tijdens zijn verrichting.


De fokkers in België en Nederland zijn van harte welkom op de open dag van Hengstenstation Helgstrand Germany. 

De hengsten Valverde, For Sure, Jovian, So Unique, Don Deluxe, Ferrari OLD, For Emotion, Atterupsgaards Botticelli, Revolution en D'avie zullen aan u worden voorgesteld. 

De deuren zijn geopend op zaterdag 21 april en het start om 14.30 uur. Het adres van Helgstrand Germany is Holperdorper Straße 44, 49170 Hagen, Duitsland.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via mail of vul het contactformulier in. 


Bij de indrukwekkende accommodatie van Helgstrand Dressage in Vodskov werden alle hengsten voorgesteld aan publiek uit alle windstreken. Elke hengst werd onder het zadel getoond en het was opvallend hoe ontspannen de hengsten waren in deze setting. De meeste hengsten deden er zelfs nog een schepje bij bovenop!

Grote indruk maakten de jonge hengsten So Unique, Knock-Out en Kadans. Kremlin liet, ondanks wat spanning, duidelijk zien waarom hij kampioen is geworden afgelopen hengstenkeuring en werd geroemd om zijn scherpe maar zeer werkwillige karakter en rijdbaarheid.  

Showbinken Valverde en Springbank lieten zien dat ze zich goed hebben ontwikkeld en graag een rondje extra doen! 

Blikvanger Jovian bleef tijdens het dankwoord van Andreas keurig in het midden staan en heeft de show in stijl afgesloten.

De hele hengstenshow kunt u hier terug zien. (wat zeker de moeite waard is!) 


In verband met de paasdagen zal er geen sperma besteld kunnen worden vanaf vrijdag 30 maart tot en met maandag 2 april. Woensdag 28 maart is deze week de laatste mogelijkheid om te bestellen. Vanaf dinsdag 3 april kan er van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 9.00 uur sperma worden besteld.

Neem contact met ons op als u vragen heeft.


Alle driejarige hengsten hebben een dek licentie gekregen voor 2018. Wanneer ze tijdens de verrichtingstest in de herfst voldoende punten halen worden ze definitief gekeurd. Ook Jovian heeft deze licentie voor 2018 en mag volgende jaar de sporttest lopen voor permanente goedkeuring.

Door de goede resultaten op het wereldkampioenschap in Ermelo van afgelopen jaar is Ferrari definitief goedgekeurd voor het Deense warmbloed stamboek.

De hengsten zijn vanaf maandag 26 april weer beschikbaar.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de hengsten die hebben deelgenomen.


In overleg met de Helgstrand Dressage zal er dit jaar geen hengstenshow in Nederland worden georganiseerd. We zijn ons al wel aan het oriënteren voor een grootse hengstenshow voor 2019!

De meeste hengsten hebben al een heel aantal shows gelopen en een aantal hengsten lopen momenteel nog in het verrichtingsonderzoek van het Deens warmbloed stamboek. Op 7 april houdt Helgstrand Dressage een open huis en hengstenshow op hun eigen locatie in Vodskov, Denemarken. Daarna zijn de hengsten volledig beschikbaar voor de dekdienst.

Informatie over de hengsten kunt u vinden op de website en onze Facebookpagina. Ook kunt u een hengstencatalogus opvragen bij ons. Wanneer er meer vragen zijn, stuur een mail of vul het contactformulier in!


Er zijn 9 hengsten van Helgstrand Dressage aangewezen voor de 10-daagse verrichtingstest, waar onder andere het karakter en de aanleg van de hengsten zal worden getest. De kampioen van de hengstenkeuring 2018 van het KWPN Kremlin MD en reservekampioen Kadans zijn ook uitgenodigd om deel te nemen.

De volgende hengsten lopen momenteel de verrichtingstest: Knock Out, For Sure, Ferdades, Kadans, Suarez, So Unique, Kremlin, Jovian en Ferrari. Tijdens deze periode zijn de hengsten niet beschikbaar voor de dekdienst. Vanaf 26 maart kan er weer sperma besteld worden van deze hengsten.

Er ontvingen in totaal 7 hengsten een premie waarvan 4 hengsten van Helgstrand: Knock Out, So Unique, Kremlin MD en Jovian.
De hengstenkeuring vindt plaats van 7 maart tot en met 11 maart met aansluitend een 10-daagse verrichtingstest. In dit weekend is het niet mogelijk om sperma te bestellen. De hengsten die deelnemen aan de aansluitende 10-daagse test zijn in deze periode niet beschikbaar.

De hengsten die worden voorgesteld op de hengstenkeuring zijn onder andere: Ferdades, For Sure, Kadans, Kaliber, Knock-Out, Kremlin, So Unique en Suarez.
Met een gemiddelde score van 9.01 punten ontving deze vierjarige hengst de hoogste score van de sporttest. Door zijn fantastische manier van bewegen en het gemak waarmee hij schakelt in zowel draf als galop kreeg hij 9.5 punten voor draf en 9.3 punten voor galop. Met 9.5 punt voor de rittigkeit en 9 punten voor de algemene indruk behaalde hij de hoogste score.    

Een geweldige prestatie van deze talentvolle jonge hengst!


Voor het bestellen van sperma van de hengsten van Helgstrand Stallions in Denemarken kunt u bij ons terecht. Ook als u vragen heeft over het bestellen of over de hengsten kunt u contact met ons opnemen op werkdagen van 8.00 tot 12.00. Zorg dat u tijdig besteld in verband met de verzendtijd.