+31 (0) 6 82 66 36 38

Valverde


  • Geb.: 2014
  • Stokmaat: 170 cm
  • 1. tarief: € 300,- + BTW
  • 2. tarief: € 900,- + BTW
  • Zilveren medaille Bundeschampionate 2018 4-jarige hengsten
  • Kampioenshengst Westfalen 2016
  • Gekeurd in OLD, HANN, DWB en WESTPH

Valverde is de overtuigende Westfaalse kampioen van 2016. In 2017 heeft hij een indrukwekkend puntentotaal behaald van 876 punten bij de 35-dagen test van het Deense stamboek, waarmee hij als derde geplaatst werd.

Hij is gefokt uit een stam waar de beweging in verankerd is. Zijn vader Vitalis is inmiddels een begrip. Vitalis presteert zelf fantastisch onder het zadel en vererft dit ook. Hij geeft zijn kinderen een hele hoge “rittigkeit”. De moeder van Valverde is de hoogedele staatspremiemerrie Amicella (v. Ampère). Amicella heeft als driejarige een goede zadeltest afgelegd (81.5 punten). In 2016 (ze was toen 6 jaar) was Amicella succesvol op ZZ-licht niveau in Engeland. Ook grootmoeder First Fina (sportnaam Athena) presteert goed onder het zadel in België.

Valverde voldoet aan alle veterinaire eisen die het Nederlandse, Deense en Duitse stamboek stellen. Hij heeft een genoomfokwaarde voor OC van 101 (35%) en voldoet hiermee aan de KWPN-norm voor het D-OC predicaat. Daarnaast voldoet hij aan de KWPN-norm voor straalbeen-spat onderzoek. Valverde is vrij van OC-OCD, heeft een goed tot zeer goede spermakwaliteit en is EVA vrij.

Valverde heeft een zeer sterke achterhand. Tezamen met zijn korte en sterke rug zorgt dit ervoor dat hij een actief, stuwend achterbeen heeft. Wij zijn ervan overtuigd dat we nog nooit zo een compleet paard hebben gehad. Type, afstamming, karakter, rittigkeit, drie zeer goede gangen, gezond en  goed sperma; Valverde heeft alles.

Valverde staat bij Helgstrand Germany in Hagen en kan dezelfde dag geleverd worden in Nederland. Informeer naar de dekvoorwaarden via ons contactformulier.

Bekijk hier de video van Valverde tijdens de 14-daagse test 2017.

Video van Valverde 2018.

Video van Valverde tijdens de hengstenshow van 2018.


 

Valverdest Web
Valverde
Vitalis Vivaldi Krack C
Renate-Utopia
Tolivia D-Day
Nalivia
Amicella Ampére Rousseau
Larivola
First Fina First Final
Laomie